Buy and exchange online mahogany trees!

Mahonul, supranumit si ‘aurul rosu’

Mahonul are o culoare maro-roscata care se inchide odata cu trecerea anilor, iar liniile ii sunt nefiresc de drepte. La fel si rezistenta in timp. Asta face din mahon unul dintre cei mai pretuiti copaci din lume.

E folosit la constructia barcilor, la mobila de cea mai buna calitate dar e si elementul esential al chitarilor electrice Gibson Les Paul.

Un metru cub de mahon costa 424 de dolari americani la plecarea din Peru, potrivit datelor Asociatiei Exportatorilor de Mahon. In Statele Unite pretul sau ajunge la 2000 de dolari.

„Foarte mult timp, companiile de exploatare a lemnului au lucrat pe o piata fara reguli. Au platit preturi foarte mici taietorilor desi cumparau un lemn de cea mai mare valoare pe care-l vindeau apoi cu un profit urias. Unii oameni s-au imbogatit enorm din afacerea asta”, spune Frederik Prins de la World Wild Fund.
Mahon taiat legal

Peru, desi cu a doua padure tropicala ca marime din Amazon, este una dintre putinele tari care nu are un minister al mediului. Chiar si-n aceste conditii industria de exploatare a statului Peru pare destul de mica. De exemplu anul trecut Chile, o tara fara padure tropicala, a exportat 3 miliarde de busteni, iar Peru nu mai mult de 200 de milioane.

Presedintele tarii Alan Garcia foloseste acest argument atunci cand isi sustine planul de privatizare a unor portiuni din padurea tropicala, care ocupa 60 la suta din teritoriul tarii.

Oamenii de stiinta se opun acestui plan insa. Ignacio Lombardo seful CITES in Peru spune: “Trebuie sa-i dam Amazonului timp, sa nu ne repezim sa-l dezvoltam economic. Daca vom proceda asa, cea mai mare valoare a sa – biodiversitatea – se va transforma intr-o resursa nelimitata si regenerabila.”

BitEnergi Ltd. UK dezvolta acum proiecte de plantare de mahon in Filipine si Africa si planuieste nu sa taie ci sa planteze paduri de mahon in tarile din America de Sud incepand cu anul 2015.

Mahonul (Swietenia mahagoni) este o specie de arbori din regiunea tropicală a Americii si Asiei, numit și acajuLemnul său, de culoare roșiatică, este întrebuințat la confecționarea mobilei de lux, iahturi, constructii, etc.

Mai multe informatii despre proiect…

BitLeu & Mahon

Beneficii:
  1. Investeste in viitor

  2. Mai mult decat o pensie

  3. Libertate financiara asigurata

  4. Copacii si padurile de mahon sunt asigurate

Avem 100 de hectare de tern in Gambia, unde vor fi plantati 110000 copaci de mahon. Puteti deveni proprietarul unei parti din aceste paduri de mahon, supranumit si surul rosu!
Beneficii:
  1. Investeste in viitor

  2. Mai mult decat o pensie

  3. Libertate financiara asigurata

  4. Copacii si padurile de mahon sunt asigurate